Menestyvän yrityksen luotsaaminen

November 12, 2019

Menestyvän yrityksen, start-upin tai vaikkapa toiminimen luotsaaminen kohti mainetta ja mammonaa ei ole mikään amerikan temppu. Kyseessä on loppujen lopuksi vain ihmisistä, ja miten niiden kanssa tulee toimeen Toki, joitain perustaitoja sosiaalisissa kanssakäymisissä ja liike-elämässä tarvitaan, mutta nämä eivät ole mitään sellaisia, joita et voisi opiskella. Menestyvän yrityksen takana on aina menestynyt ja nälkäinen yrittäjä – sinä olet siis itsesi pahin vihollinen. 

Vaikka ulkopuolinen paine ja arvostelu tuntuisikin siltä, että kaikki muut ovat sinua vastaan, olet loppujen lopuksi itse itseäsi vastaan, kun annat arvostelijoiden mielipiteiden vaikuttaa tekemisiisi. Jos haluat perustaa menestyvän yrityksen, et voi kuunnella muita kun itseäsi, muista se seuraavan kerran kun yrität etsiä ulkopuolisia syitä sille, miksi et voisi jotain haluamaasi asiaa toteuttaa. 

Seuraavassa artikkelissamme tulemme käymään läpi millaisia luonteenpiirteitä menestyvä yrittäjä tarvitsee, tai mistä hän voi näitä opiskella. Kyllä, luit aivan oikein. Luonteenpiirteitä pystyy opiskelemaan, mutta kovin yksinkertainen prosessi se ei ole. 

Menestymisen nälkä

Menestyäkseen elämässä, on oltava nälkää edetä ja parantaa itseään. Mikäli jäät paikoillesi makaamaan, et tule koskaan saavuttamaan unelmiasi elämässä. Kaikilla meillä on unelmia, mutta jyvät erotetaan akanoista siinä kohtaa, kun niitä aletaan tavoittelemaan. Mikäli unelmasi tiellä seisoo raha, on aika kääriä hihat ja lähteä miettimään, mistä sitä rahaa saisi oikein tehtyä. Ihmismieli on sen verran hyvin suunniteltu, että jos on PAKKO selvitä, niin silloin selvitään. Tämä ns. “flight & fight” -konsepti on monelle menestyvälle yrittäjälle sellainen asia, että pystyvät kontrolloimaan kyseisen tunnetilan aiheuttamia energiapiikkejä edukseen. 

Mikäli haluat jatkossakin elää elämääsi omilla ehdoilla, ja haluat luotsata omaa yritystäsi, sinulla tulee olla sammumaton nälkä. Sinun pitää uneksia menestyksestä, lukea menestyksestä, kuunnella menestystä. Muista, tämä on resepti menestykseen ainoastaan silloin, jos se on sitä mitä todellisuudessa haluat. Kaikki eivät halua olla suuryrityksen johtajia, sillä tällaisen uran tavoittelu on henkisesti kuluttavaa, eivätkä kaikki suinkaan nauti siitä. 

Yritysmaailmassa ei ole sääntöjä

Yritysmaailmassa ei ole sääntöjä sille, mitä voit tehdä ja mitä et voi tehdä (pysyttäessä kuitenkin valtioiden säätelemien lakien rajoissa). Mikäli jokin asia “on aina tehty näin”, ei se tarkoita sitä, että sinun, tai yrityksesi tulisi tätä samaa muottia seurata. Ole rohkea ja innovoi. Voit halutessasi vaikka mullistaa pyöräilyn, jos keksit tähän riittävän hyvän idean. Kuka on sanonut, että pyörällä ajetaan kuten me nyt ajamme? Miksei tähän voi keksiä jotain uutta? Ymmärrät varmasti pointtimme, vaikka esimerkki pyöräilystä ei välttämättä se paras ollutkaan. Ajattele laatikon ulkopuolella, ja pyri kehittelemään sellaisia ratkaisuja, joita kukaan ei ole vielä koskaan maailman historiassa miettinyt. Jos luet iltapäivälehtiä, tai katsot televisioita, huomaatkin varmaa, että jokainen päivä uusi keksintö nousee jostain päin maailmaa esiin – tämä tarkoittaa sitä, ettei keksittävät asiat ihan heti ole maailmasta loppumassa!

Pelialan startupit

iGaming, eli pelialan startupit ovat tällä hetkellä todella kovassa nosteessa, sillä pienelle välimeren saarelle, Maltalle, nousee lähes viikoittaisella tasolla uusia nettikasinoita, joista jokainen pyrkii tekemään asioita hieman eri tavalla kuin edellinen yrittäjä. Jos etsit itsellesi motivaatiota, tai alaa jossa rahaa liikkuu miljardien eurojen arvosta, suosittelemme lämpimästi tutkimaan hieman tarkemmin sitä, että minkälaisia mahdollisuuksia iGaming & Malta voisi sinulle tarjota. Onnea matkaan!